Korjaussuunnittelu tarkoittaa pääasiassa rakennusten vanhenemisen ja ikääntymisen tuomien ongelmien ratkaisua ja virheiden korjaamista. Korjaussuunnitelma on tärkeää tehdä oikeaoppisesti, jotta myös lopputulos on paras mahdollinen.
Korjaussuunnittelun toimeksianto alkaa yleensä kattavalla alkukartoituksella, jossa selvitetään asiakkaan korjaustarpeita. Ota yhteyttä ja kysy lisää korjaussuunnittelusta!
Milloin korjaussuunnittelu on tarpeellista?
Korjaussuunnittelu voi liittyä esimerkiksi perustusten kuivatukseen tai julkisivujen, parvekkeiden, vesikattojen tai märkätilarakenteiden uusimiseen.
Hyvin tehty ja asianmukainen korjaussuunnitelma on keskeinen edellytys, jotta rakennusalan ammattilaiset voivat aloittaa oman työnsä ja saavat rakennushankkeen lopulta myös laadulla valmiiksi. Meiltä myös ammattitaitoinen rakennesuunnittelu.
Pyydä meidät kartoituskäynnille tai kysy lisää korjaussuunnittelusta!
Korjaussuunnittelun kohteet
Korjaussuunnittelu sisältää usein rakennusten vanhenemisen ja ikääntymisen tuomien ongelmien ratkaisua ja virheiden korjaamista. Tarpeen mukaan korjataan tietysti uusiakin kohteita. Tyypillisiä virheitä ovat esimerkiksi 60- ja 70-luvuilla tehtyjen rakennusten liian matalat piilosokkelit sekä puutteelliset kosteussuojaukset ja rakenteiden tuuletukset.
Meille kelpaavat myös pienemmät korjaussuunnittelua vaativat projektit!
Me TeeManilla otamme mielellämme vastaan myös pienempiä projekteja ja toimeksiantoja. Tiivis suunnittelutiimimme taipuu ketterästi erilaisten hankkeiden vaatimuksiin.
Olemme kaikki korjaussuunnittelun ja rakennusalan moniosaavia ammattilaisia. Ihmisläheisen työryhmämme kaikki jäsenet omaavat vuosien kokemuksen laaja-alaisista tehtävistä alalla.
Ota yhteyttä!
Korjaussuunnittelu voi sisältää esimerkiksi:
selvityksiä ja kartoituksen kiinteistön muutos- ja korjaustarpeista
vaurioiden kartoittamista ja niihin johtaneiden syiden selvittämistä
suunnittelun ongelmakohtien ja riskirakenteiden korjaamista
tulevaa toimintaa tukevat, joustavat ratkaisut
suunnitelmat parhaiden ja kustannustehokkaimpien korjaustapojen valitsemiseksi
rakennusfysikaaliset tarkastelut, joissa selvitetään esimerkiksi nykyisten rakenteiden lämpö- ja kosteusteknistä oikeellisuutta, energiatehokkuutta ja vaikutusta sisäilman laatuun.
Myös korjaussuunnittelu sisältää usein hyväksyttämisvaiheen rakennusvalvonnassa, mikä on kaikkien osapuolten etu. Luvanvaraisessa korjausrakentamisessa tulevat usein väistämättä eteen esimerkiksi nykyajan veden eristämistä koskevat määräykset. Siksi huolellinen korjaussuunnittelu tuleekin aina tarpeen.
Korjaussuunnittelussa kiinnitämme huomiota oikeisiin asioihin
Korjaussuunnittelu auttaa kiinnittämään huomiota niin ulkonäköseikkoihin, kuin myös budjettiin. Korjaushankkeen hintaan eivät vaikuta yksinomaisesti materiaalit ja työ, vaan myös vanhojen rakenteiden purkaminen ja työn nopeus. Erityisesti vanhojen rakennusten kohdalla halutaan usein säilyttää talon henki, mutta samaan aikaan on otettava huomioon nykypäivän asettamat vaatimukset rakentamiselle. Ammattilainen huomioi myös nämä rakennustekniset ominaisuudet korjaussuunnittelussa vanhaa kunnioittaen.
Uuden ja vanhan yhdistäminen on usein haasteellista, mutta virheet voidaan välttää huolellisella korjaussuunnittelulla.