Ota yhteyttä: 040 176 6554

Elementtisuunnittelu Vantaalla

Elementtisuunnittelu on kokemusta ja erikoisosaamista vaativaa raakaa työtä sekä lapiohommaa, joka vaatii myös huomattavaa tarkkuutta.

Suunnitteluprojektit tulevat TeeManille yleensä urakoitsijan kautta ja osaamiseemme on alalla kova luotto.

Elementtisuunnittelu suuremmissa rakennushankkeissa

Muu tekemämme elementtisuunnittelu liittyy tyypillisesti teollisempiin projekteihin ja julkisiin hankkeisiin.

Elementtitekniikalla voidaan periaatteessa toteuttaa vaikka koko rakennuksen runko. Tällaisella toimintatavalla saavutetaan etuja etenkin pystytysnopeudessa ja rakenteiden suojaamisessa talvirakentamisen aikana. Elementtien pitää kuitenkin soveltua käyttötarkoitukseensa, joten suunnittelussa kannattaa käyttää alan ammattilaista.

Suurimmissa rakennushankkeissa voi olla jopa useita satoja elementtejä ja elementeistä tarkastutetaan koe-erä rakennusvalvonnassa, mikä takaa standardien mukaisen laatutason.

TeeManin tiivis työryhmä koostuu korkean työmoraalin omaavista, kokeneista rakenne- ja elementtisuunnittelun erikoisosaajista. Toimintamallimme on joustava ja ihmisläheinen ja taipuu ketterästi erilaisten toimeksiantojen vaatimuksiin.

Suunnittelun toteutus

Elementtisuunnittelu alkaa yleensä vaiheessa, jossa rakennesuunnittelu on jo tehty ja se palvelee tällöin elementtitehdasta tai elementtivalmistajaa. Suunnittelemme siis komponentteja, jotka vastaavat valmistajan käyttötarkoituksia.

Elementtisuunnittelu edellyttää voimassa olevien normien, eurokoodien ja harmonisoitujen tuotestandardien tuntemista. Esimerkiksi betonistandardeja on yhteensä noin 300 ja ne kattavat mm. erilaiset suunnittelu-, tuote-, testaus- ja toteutusstandardit.

Hyväksi havaittu elementtisuunnittelun malli on myös käyttää osittain elementtitekniikkaa ja osittain muita tekniikoita.

Elementtisuunnitteluun voi sisältyä esimerkiksi:

  • perustuksia ja sokkelielementtejä
  • pilareita ja palkkeja
  • kiinnikkeitä ja liittorakenteita
  • portaita
  • hissikuiluja
  • hormeja
  • seinäelementtejä
  • ontelolaattoja.

Jännitettyjä mm. välipohjarakenteisiin käytettäviä ontelolaattoja hyödynnetään paljon pienissäkin kohteissa, koska se on niin halpa ja nopea tapa tehdä esimerkiksi kerrostasoja.

Elementtisuunnittelu pienissä kohteissa

Meiltä elementtisuunnittelu myös pienempiin projekteihin ja kohteisiin! Pienempiin kohteisiin suunnittelemme paljon seinäelementtejä ja ontelolaattoja. Ontelolaatta-alapohja tuulettuu, kantaa hyvin ja oikein asennettuna estää vaarallisen radonin pääsyn huoneistoon pitäen samalla talon rakenteet kuivina.

Välipohjat

Myös välipohjia rakennetaan paljon asuinrakennuksiin ontelolaatoista; ontelolaatta ei lahoa, eikä homehdu ja eristää hyvin ääntä. Elementtisuunnittelussa otetaan huomioon ontelolaatan erinomainen kantokyky ja pitkät jännevälit. Yläpohjana ontelolaatta on paloturvallinen valinta, joka voi näkyä myös alhaisempina kiinteistön vakuutusmaksuina. Pohjaratkaisuna tiivis ontelolaattarakenne on energiatehokas, eikä erillisiä eristyskaistoja tarvita.

Seinäelementtien toteutus

Seinäelementtejä tehdään eniten pientalohankkeisiin. Niidenkin kohdalla elementtisuunnittelu on ratkaisevassa osassa, sillä seinäelementteihin on olemassa monia erilaisia ratkaisuja. Esimerkiksi yleisesti julkisivuissa käytetyt Sandwich-rakenteet tai seinäelementit, joita käytetään ulkoseinien sisäkuorissa, kellareiden maanpaineseininä ja väliseininä. Jäykistävissä seinissä ja maanpaineseinissä pitää huomioida, että rasituksena on myös

vaakakuormituksia.

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää elementtisuunnittelun palveluistamme.

Ota yhteyttä elementtisuunnittelun taitavaan ammattilaiseen Vantaalla!

Kotisivut yrityksille: Mainostoimisto Kompassi